HATAY / ALTINÖZÜ - Alakent Şehit Bülent Bilger İlkokulu

Alakent Şehit Bülent Bilger İlkokulu

Adres
ALAKENT MAH. ALAKENT 15 SK. ŞEHIT ALAKENT BULENT BILGER İLKOKULU ORTAOKULU BLOK NO 7/1 ALTINÖZÜ / HATAY
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlaka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerinin savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
Köyümüzde okuma- yazmaya önem verilmekte, kız erkek ayrımı yapılmadan çocuklar okutulmaktadır. Okulumuzdan Anadolu liseleri ve Öğretmen Liselerini kazanıp giden öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :Normal eğitim
Saatler
08:30 - 09:10 09:20 - 10:00 10:10 - 10:50 11:00 - 11:40 12:30 - 13:10 13:20 - 14:00
Kooperatif arabalarıyla Altınözü ve Antakya´ya ulaşım sağlanmaktadır.
Kırsal mahalle
İl merkezine 32 km., ilçe merkezine 11 km uzaklıktadır